Deși persoanele cu dizabilități au dreptul la transport (Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati , republicată) acest lucru nu este respectat.

În luna iulie 2014 Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat toate primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ din România pentru modul în care este gestionat accesul persoanelor cu handicap în mijloacele de transport în comun. Chiar dacă în unele orașe există mijloace de transport în comun adaptate, pentru transportul interurban al persoanelor cu dizabilități, sau a celor din mediul rural, nu există nicio posibilitate de transport. De asemenea, potrivit art. 64 alin. 2 din Legea nr. 448/2006, transportatorii autorizaţi care desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului utilizatorilor de scaun rulant, insa  nici această prevedere nu este respectată. Conform Raportului Tematic Național privind Campania națională de control,

verificarea accesului persoanelor cu dizabilitati la mediul fizic, informațional și comunicațional, realizat in decembrie 2013, din 494 de operatori de transport în regim de taxi verificați, doar 13 operatori dețin autovehicule adaptate utilizatorilor de scaun rulant (2,63%).

Cu ajutorul unui autovehicul special adaptat, SES dezvolta un serviciu de transport destinat tuturor persoanelor cu dizabilități din județ. Orice persoană cu dizabilități poate apela la serviciul de transport adaptat pentru deplasarea la medic, la școală sau la locul de muncă, ori pentru alte activități sociale. Transportul persoanelor cu dizabilități se realizeaza atât urban cât și interurban. De asemenea, în situația în care domiciliul de destinație nu este accesibil, se poate utiliza un elevator electric pentru scaun rulant pentru transportul clientului pe trepte.