Înfiinţată în octombrie 2014 , Asociaţia Club Sportiv Fii Independent sprijină persoanele cu dizabilităţi locomotorii pentru a se reintegra în comunitate.
Pentru a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati si serviciile oferite acestora, in cadrul asociatiei a fost infiintata Structura de Economie Sociala, care ofera urmatoarele servicii:
– transport adaptat
– transport adaptat
– reparatii/adaptari scaune rulante
– intermediere produse si servicii pentru companii si institutii publice
Printre activităţile, care constituie obiectivele asociaţiei se numără şi sportul, organizarea de antrenamente şi competiţii sportive, dar si participarea la concursuri interne şi internaţionale ale persoanelor cu dizabilitati..
Ne propunem să organizăm activităţi de reintegrare a persoanelor cu dizabilităţi pentru a avea o viaţa independentă, inclusiv prin instruirea acestora şi a însoţitorilor sau asistenţilor personali.
Membrii Asociaţiei Club Sportiv Fii Independent au în plan şi activităţile educaţionale, organizarea de programe de formare profesională şi cursuri, în special cu privire la problematica dizabilităţii ; activităţi de conştientizare a problematicii dizabilităţii, inclusiv prin editarea de programe, publicaţii şi alte mijloace de promovare. Se pune accent şi pe identificarea, recrutarea şi evaluarea persoanelor, care necesită dispozitive medicale, în special scaune rulante, inclusiv sprijin în vederea obţinerii acestora, dar şi adaptarea, întreţinerea şi repararea scaunelor rulante şi instruirea utilizatorilor şi a însoţitorilor sau asistenţilor personali. Sprijinim incluzinea socială a persoanelor cu dizabilităţi pentru a reuşi să devină independente.
LUPU CIPRIAN DANIEL
Ciprian Lupu- presedintele asociatiei, utilizator de scaun rulant , cu experienta in reintegrarea sociala a persoanelor cu dizabilitatii, persoana puternica si independenta care reprezinta un exemplu de urmat pentru cei din jur. Motto-ul in care crede si care il reprezinta este: “ NU exista NU POT “;
CIOC SIMONA CRISTINA
Cioc Simona- Economist, persoana altruista , preocupata de situatia persoanelor cu dizabilitati, oricand la dispozitia acestora pentru informarea,consilierea si sprijinirea lor in obtinerea drepturilor care li se cuvin. Experienta in domeniul social.
MAMINUT TEODORA
Maminut Teodora- Kinetoterapeut , specializata in recuperarea persoanelor cu leziuni medulare, persoana ambitioasa si sociabila, dornica de ai ajuta pe cei din jur, cu experienta in domeniul social, absolventa a Facultatii de Medicina, Transilvania din Jud. Brasov, cu specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie si recuperare medicala;